Marianne Rosenberg-Koppers

Keramiste

Exposities

Contact

Klei heeft mij vanaf het moment dat ik het in mijn handen kreeg gegrepen. Door de vele mogelijkheden van klei, raak ik nooit uitgekeken en uitgeleerd.

De raku stook techniek heeft daarbij voor mij een voorliefde. Het spelen met de elementen en de steeds weer verrassende resultaten blijven mij boeien.

Rakuschaal Rood

Rond 1988 ben ik gestart met het volgen van keramieklessen van Marja Thijssen op de Kunst linie (voorheen het CKV) te Almere. De laatste jaren is dat uitgegroeid tot een samenwerking met Marja waarin wij nieuwe mogelijkheden en technieken uitproberen.

Raku object

Bij mijn werkstukken van de laatste jaren werk ik met losse stukjes die ik daarna als een puzzel aan elkaar zet.

De vormen met de losse stukjes geeft een open karakter aan de werkstukken. Geen van de stukjes is gelijk aan de ander, maar zijn wel verbonden met elkaar tot een geheel.

Zo is ook het leven. Alle mensen zijn ieder voor zich uniek, maar wel met elkaar verbonden. Dat is ook het uitgangspunt van mijn werk. Elk stukje heeft zijn eigen unieke karakter, maar door ze te verbinden met elkaar wordt het een geheel, een vorm.

De vorm ontstaat vaak tijdens het werk. Soms heb ik een idee, maar vaak ontstaat de uiteindelijke vorm tijdens het werken.

Daarnaast ben ik met papierporselein op dezelfde manier bezig als met de papierklei. Hier ligt voor mij de uitdaging om steeds fragieler te werken. Porselein heeft het karakter van teerheid, wat door de stukjes nog eens benadrukt wordt.

Porceleine schaal
Kaarsen Standaard

Een aantal jaren heb ik samengewerkt met een ambachtelijke kaarsenmakerij in Hoorn (NH) waarvoor ik onder andere schaaltjes en borden heb gemaakt als kaarsen standaard. Daarnaast heb ik ook aan aantal kaarsenstandaards gemaakt van ijzer versierd met keramieke bollen.

Daarnaast heb ik een aantal keren mijn werk geëxposeerd in Almere.

Verder sta soms op markten om mijn werk te verkopen.
Indien gewenst kan ik ook in opdracht werken.